Zacieranie / wysładzanie / przełom

przez / czwartek, 06 Sierpień 2015 / Opublikowane w: Newsy/Wieści

W dziale galeria dorzucamy parę zdjęć, żeby pokazać jak powstają pierwowzory naszych piw. Recepturę, z którą później udajemy się do browaru, opracowujemy klasycznie w piwnicy.  Czyli dobieranie i obliczanie zasypu, chmieli, zacieranie, wysładzanie gotowanie i tak dalej…… dużo dobrej zabawy i nauki! Zanim wykonaliśmy ten krok i zaczęliśmy warzyć dla Was piwo w większych ilościach, tutaj ćwiczyliśmy nasze umiejętności. I na tym polu nic się nie zmienia. Poniżej galeria z ostatnich eksperymentów. Co robiliśmy? Niech to pozostanie jeszcze przez pewien czas tajemnicą ;).

Poniżej galeria z ostatniego warzenia w piwnicy:

WP_20150726_11_14_11_Pro

Pozdrawiamy:

-Browar Hajer

 

Góra